OM DEN HYBRIDE ARBEIDSPLASSEN
En undersøkelse som er gjort etter at kravet om hjemmekontor opphørte, viser at sju av ti nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor en dag i uken. Med andre ord, dette er noe arbeidsgivere må forholde seg til i tiden fremover. Senioradvokatene Kjersti Lyster Ryen og Kristine Raffelsen Johnsen holdt innlegg om det rettslige rammeverket som arbeidsgivere må forholde seg til, og presenterte ulike problemstillinger arbeidsgivere har stått i det siste året.
-Vi mener det er viktig at arbeidsgivere har et bevisst forhold til hvordan avtaler om hjemmekontor utformes, og at styringsretten ikke begrenses unødvendig, forteller de.
FOUGNER-UTVALGETS HOVEDKONKLUSJON, Å STYRKE ARBEIDSTAKERS RETTIGHETER
Partnerne Christian Backe og Knut Marius Sture tok deltakerne gjennom de viktigste delene av Fougner-utvalgets rapport om fremtidens arbeidsliv, og hva vi kan forvente oss av den nye regjeringen. Ifølge Christian er det fra regjeringens side varslet en rekke endringer på arbeidsrettens område som vil styrke arbeidstakers rettigheter.
- Forslagene snur ikke opp ned på arbeidslivet, men i enkelte bransjer vil man nok merke endringene. Dette gjelder særlig bemanningsbransjen, hvor de varslede endringene vil få stor betydning. Det blir spennende å se hvilke forslag regjeringen kommer med på nyåret, forteller han.
SØRG FOR Å VÆRE EN LØSNINGSORIENTERT ARBEIDSGIVER
Partner Agathe Løwenborg holdt det avsluttende innlegget hvor hun tok for seg de vanskelige sykefraværssakene. Her snakket hun blant annet om oppfølging av ansatte som er sykemeldte, tilretteleggingsplikten og oppsigelsesvern ved sykdom. Hun har følgende råd til arbeidsgivere som står i denne typen situasjoner:
-Sørg for å være en løsningsorientert arbeidsgiver. Det sikrer du først og fremst gjennom god tilrettelegging dialog med arbeidstakeren som er sykemeldt, råder hun.
Vi takker for godt oppmøte!