logo

Teknologi og innovasjon

Idéer er viktige. De bygger bedrifter, driver frem innovasjon, inspirerer til nyskapning og fører ofte til immaterielle rettigheter eller andre konkurransefortrinn. I dagens digitale tidsalder er teknologi og innovasjon hjertet i mange virksomheter, enten man innoverer selv eller anskaffer teknologi fra andre. Utnyttelse av gode idéer, enten de har resultert i egen eller andres innovasjon, må gjøres på riktig måte for å skape verdi.

Rådgivning fra oss

Enten du er en premissleverandør for innovasjon som navigerer i et raskt skiftende marked, eller en virksomhet som ønsker å implementereandres tekniske løsninger, er vårt dedikerte team her for å bistå. Vi tilbyr skreddersydde, praktiske løsninger som hjelper deg å overvinne komplekse juridiske utfordringer og nå dine mål.

  • Beskytte og håndheve immaterielle rettigheter: Vi forstår verdien av dine idéer og innovasjoner. Vårt team av spesialister hjelper deg med å kommersialisere og beskytte din IP-portefølje og håndheve dine rettigheter både nasjonalt og internasjonalt. Vi sørger for at din intellektuelle eiendom arbeider hardere for deg, slik at du kan realisere dens fulle verdi.
  • Navigere i et komplekst landskap av regelverk: Vi hjelper deg med å forstå og overholde kompliserte lover og forskrifter innen personvern (GDPR), cybersikkerhet, telekom, markedsføring, anskaffelser og annensektorrelevant lovgivning, slik som for medisinsk utstyr og næringsmidler. Fra det øyeblikket en ny lov foreslås, gjennom implementering av compliance-programmer, til håndtering av tilsyn fra myndigheter, står vi ved din side.
  • Kommersialisering av teknologiog avtaler: Med mange års erfaring innen teknologitransaksjoner, bistår vi med alle typer avtaler – fra teknologioverføringer, strategiske allianser, joint ventures, oppkjøp og exit-scenarioer, til komplekse lisensavtaler og kontrakter for implementering av nye og disruptive teknologier som automatisering og kunstig intelligens. Vi har langerfaring med ventureinvesteringer og risikokapital, med rådgivning både til selskaper, fond og investorer.
  • Juridisk due diligence og risikovurdering: Vi tilbyr grundig analyse og innsiktsfull due diligence, både i og utenfor transaksjoner, for å sikre at du får mest mulig ut av dine investeringer og avtaler. Vi ser gjennom din linse, setter oss i din situasjon, og jobber for å oppnå de beste vilkårene for deg – uten å overse noen detaljer.
  • Bistand ende-til-ende: Vi støtter deg både juridisk og strategisk gjennom alle faser av ditt teknologiprosjekt, fra forsknings- og utvikling, offentlig støtte, samarbeidsavtaler og verdikjedeforvaltningtil kapitalinnhenting, oppkjøp og eventuell exit. Vårt erfarne team er unikt posisjonert til å gi deg en helhetlig tjeneste og støtte deg gjennom alle stadier.Vi samarbeider tett med våre eksperter på M&A, Tvisteløsning og Arbeidsliv.

Dette kan du forvente av oss

  • Erfaring og ekspertise: Våre advokater har dyp forståelse av teknologisektoren og omfattende juridisk kompetanse. Vi har over 20 års erfaring som rådgivere for ledende teknologivirksomheter og forskningsmiljøer (som SINTEF og NTNU), noe som gir oss gode forutsetninger for å få innsikt i dine utfordringer.
  • Klientfokusert tilnærming: Vi tror på å bygge sterke relasjoner med våre klienter. Ved å forstå din virksomhet og dine mål, kan vi tilby skreddersydde løsninger som virkelig gjør en forskjell. Din kontekst er alt for oss, og vi gjør alt vi kan for å se dine problemstillinger og utforme løsninger med dine linser.
  • Industri- og bransjekunnskap: Vi holder oss kontinuerlig oppdatert på den nyeste utviklingen innen teknologi og innovasjon, slik at vi kan gi deg råd med konkurransefortrinn. Vi bistår alt fra startups, til spin-offs og spin-outs fra forskningsmiljøer, samt selskaper i venturefasen, til etablerte nasjonale- og internasjonale teknologiaktører, og investor- og fondsmiljøer. Vi har unike erfaringer med virksomheter i alle bransjer og livsfaser. 
  • Globalt perspektiv: Med et omfattende nettverk og erfaring fra internasjonale prosjekter, kan vi støtte deg i globale transaksjoner og sikre at dine interesser ivaretas på tvers av grenser.

Er teknologi kjernen i din neste store satsing? Ønsker du å realisere potensialet i dine idéer og innovasjoner?

Vi er her for å hjelpe deg med å navigere gjennom det komplekse landskapet av teknologi og innovasjon, og sikre at du oppnår dine mål.

Aktuelt

Se alle

5. september 2024

AI Act: Den siste reguleringen i "The Big Five" har trådt i kraft!

Den 1. august 2024 trådte EUs siste store regulering, Artificial Intelligence Act (AIA), i kraft. Dette markerer fullføringen av "The Big Five" – en samling EU-reguleringer som utgjør kjernen i EUs Data Strategy. De fem reguleringene har som mål å fremme rettferdig konkurranse, øke datadeling og styrke personvern. Samtidig vil de sikre at utviklingen av digitale tjenester, særlig kunstig intelligens, skjer på en trygg og ansvarlig måte. Selv om reguleringene ennå ikke gjelder i Norge, er de forventet å bli implementert gjennom EØS-avtalen. For norske virksomheter som opererer i EU, anbefales det å starte forberedelser allerede nå.

30. november 2023

Dette bør du vite om digitalsikkerhetsloven som trer i kraft i 2024

Når den nye loven trer i kraft vil flere virksomheter møte strengere krav til kontroll av sikkerhetsarbeidet. De vil også bli pålagt å varsle ved uønskede hendelser i nettverks- og informasjonssystemer, som brukes for å levere samfunnsviktige tjenester og digitale tjenester.

18. september 2023

Stram til AI-skruen - unngå lekkasjer

Det er ingen tvil om at AI gir store muligheter. Like sikkert er det at ukritisk bruk innebærer uønsket risiko. Vi utforsker hvilken rettslig risiko bruken av slike verktøy kan innebære for konkurransesensitive fortrinn og kunnskap, og hvordan man kan navigere for å unngå dette.

10. oktober 2022

Det holder ikke å bare forstå jussen

-Vi som jobber med teknologibedrifter må også forstå forretningsideen, markedet og virkeligheten disse selskapene lever i, forteller Tommy Dahlen, partner og leder av teknologiavdelingen i Arntzen de Besche. I dag jobber de tett på sentrale innovasjons- og forskningsmiljøer og har en unik innsikt i kompleksiteten i produktene, og markedet de operer i.

23. mars 2022

Nyhetsbrev: Bruk av konkurrenters kjennetegn som betalte søkeord i Google

Det er få virksomheter som ikke benytter Google Ads i sin markedsføring. Tjenesten lar brukerne «kjøpe» søkeord relatert til sin virksomhet, slik at brukerens annonser vises øverst i Googles søkeresultater når brukeren søker på ordene. Men kan en virksomhet kjøpe konkurrerende virksomheters navn og kjennetegn som søkeord, for å sikre at egne annonser får bedre synlighet i søkeresultatene enn konkurrentene? Høyesterett stadfestet like før nyttår i den såkalte Bank Norwegian-saken at slik praksis ikke nødvendigvis er rettsstridig. Men det er likevel enkelte forhold man bør unngå.

8. september 2022

Ny lov om levering av digitale ytelser i forbrukerforhold; Fremtidsrettet forbrukerlovgivning

Før sommeren ble den nye loven om levering av digitale ytelser til forbrukere (digitalytelsesloven) kunngjort. Loven vil tre i kraft 1. januar 2023, og gjennomfører EU-direktiv 2019/770 i norsk rett. Digitalytelsesloven gir forbrukere en rekke ufravikelige rettigheter i avtaler om levering av digitale ytelser. Derfor er det viktig at virksomheter som tilbyr digitale ytelser til forbrukere kartlegger hvilke av deres tjenester og produkter som omfattes av loven, og at de sørger for at standardvilkårene for ytelsene er i samsvar med loven. I dette nyhetsbrevet gir vi en kort oversikt over hvilke avtaler loven er ment å omfatte, og redegjør for noen av de reglene vi mener vil være praktiske for aktørene i bransjen å ha kjennskap til før loven trer i kraft.
0/0

Hva har vi gjort

EUs investeringsfond skyter inn 210 millioner i SINTEFs såkornfond

Det Europeiske Investeringsfondet (EIF) satser stort på norske teknologistartups og gjør sin tredje største investering når de skyter inn 200 millioner i SINTEFs såkornfond (SINTEF Venture VI). Vi er stolte over å ha bistått SINTEF både i etableringen av fondet og prosessene med EIF.

SINTEF etablerer nytt investeringsfond

SINTEF lanserer nytt såkornfond, som så langt har hentet inn 300 millioner til investeringer i tidlig fase. Vi er stolte over å ha bistått SINTEF i etableringen av fondet, som skal sikre finansiering av oppstartsselskaper fra deres egen forsknings- og innovasjonsvirksomhet.

Vi har bistått Ticketer Group med salget av Fara

Fara er leverandør av programvare- og teknologiløsninger til kollektivtransportindustrien i Norden. Vi er stolte over å ha bistått Ticketer Group som juridiske rådgivere i forbindelse med salget av selskapet til Modaxo, en global samling av teknologiselskaper.

Arntzen de Besche bistår Nordlaks med innovasjonsprosjektet Hydra

Vi er stolte over å bistå Nordlaks med nok et spennende og komplisert innovasjonsprosjekt. Hydra er en semilukket produksjonstank for akvakultur. Teknologien er oppfunnet og designet i Norge, og skal bygges i Tyrkia av verftsgruppen Gemak fra sommeren og frem til levering i første kvartal 2024.

Arntzen de Besche bistår ABAX i oppkjøp

Arntzen de Besche har bistått Investcorps porteføljeselskap ABAX i forbindelse med oppkjøp av Automile, et nordisk Saas-telematikk og IoT-selskap. Avtalen ble inngått 13. oktober 2020.

Arntzen de Besche bistår i kjøp av Holte AS

Den danske programvareutvikleren EG A/S kunngjorde den 18. mars at selskapet kjøper alle aksjene i Holte AS – et norsk selskap som utvikler og levererer softwareløsninger til byggebransjen i Norge.

Arntzen de Besche bistår i salget av FARA

Den 2. desember 2019 ble det kunngjort at det engelske selskapet Ticketer kjøper teknologiselskapet FARA. FARA er ledende i Norden innenfor elektronisk billettering og produktene selges til blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannia, Ungarn og Sveits.
0/0

Nyhetsbrev

Vil du motta relevante nyheter og invitasjoner på e-post?